måndag 19 juli 2010

Efter lägertankar av en veteran

Så, då var återigen ett Lekläger avslutat. Gästerna har åkt hem, materialet hoppackat, gården städad och alla vi ledare som jobbat med detta under året har också åkt hem. Första dygnet är skönt. Skönt att få komma hem till de nära man saknat, skönt att få ta en sån där lång dusch man aldrig hade tid med under lägret. Skönt med rena kläder.

Men sen. När allt det ovan är uppfyllt och det första behaget har lagt sig, då kommer tankarna. Efter lägertankarna. Under alla mina 16 år har det varit likadant, det är efter lägret man tänker. Det är då tiden finns för begrundan och utvärdering och det är då de nya idéerna föds. Det är då man längtar tillbaks till alla sina lägervänner, nya som gamla, det är då man minns alla underbara stunder man haft tillsammans. Men det är också då man blickar framåt. Det är då man minns det "Vi ses nästa år" man sagt och hört vid alla avsked. Det är då, eller rättare sagt nu, det börjar.

Nästan ett helt år ligger framför oss innan Lekläger 2011 drar igång, men redan nu under hösten kommer planeringen att starta. Lägerchefer ska utses, riktlinjer och mål ska dras upp. All information ska tas fram och hela den stora maskin som heter Lekläger ska sättas i rullning. I år har vi ännu en sak att sätta tänderna i då Tranås Kommun bestämt sig för att använda Rås Gård till annat i framtiden har de sagt upp samtliga hyresgäster, så även oss. Det innebär att vi under hösten behöver finna en ny underbar plats för vårt kära läger. Men vi misströstar inte! Vi har gjort detta förr och vi vet hur det ska gå till. Dessutom, får vi hjälp ifrån alla er som läser detta med tips och kontakter så tror vi att det kommer att bli en lättare match att hitta den nya gården. Gården där Leklägret kommer att hållas.

/David Strömmare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar