måndag 19 juli 2010

Tunnelboll, Vattenkrig och Sturefors Gillet

På tisdagen den 13 juli började dagen med en skattjakt. Den tog oss runt lägerområdet och i slutet så kunde vi hitta skattkistan som innehöll örngott. Örngotten fick vi sedan måla som vi ville! Efter lunch kände vi att vi behövde aktivera oss lite fysiskt. Tunnelboll är en gammal tradition på lägret och den togs upp igen. Alla som ville fick vara med och vi sprang och rullade bollen mellan benen tills vi inte orkade längre.

Här står Sami först och har precis rullat iväg bollen bakåt.


Det krävs att man håller koll på bollen så den inte puttas ut åt sidan.

Carola är överlycklig när det är hon som ska ta sig fram med bollen längst fram och rulla den bakåt.

Det har varot otroligt varma dagar. Som varmast tror jag att vi hade 35-36 grader i skuggan. Så nu när det fanns tid över så var det en självklarhet att vi skulle ha vattenkrig! Vi kastade vattenballonger och sprutade med sprayflaskor och sprang i vattenspridare. JÄTTESKÖNT!!!


Rolle kastar vattenballong på Maria.Patrik

Kristian

Carola överfaller Jennie!

Efter vattenkrigen kom regnet. Det öste ner! Det brukar inte uppskattas med regn på läger men det var fantastiskt skönt!!! Titti, Fegga, Frida och jag gömde oss under taket utanför vandrarhemmet. Några var i matsalen, några var på logen, några var i duscharna och några sprang omkring i regnet och bara njöt av svalkan!

På kvällen komm Sturefors Gillet förbi. De hade med sig så vi kunde pyssla, måla på fina figurer och göra andra roliga saker att ta med hem. Rolle har målat en fisk.
Sami har målat en fågel, eller idolen Michael Jackson.
En av tjejerna från Sturefors Gillet
Fler från Gillet

Carola gör som vanligt det hon tycker bäst om. Hänger med de söta pojkarna! De hjälpets åt att måla alla tre.

Sen fick vi lära oss att dansa folkdans tillsammans med Gillet.Så var ännu en rolig dag till ända. Ett jättetack till Sturefors Gillet som kom till oss och visade vad de brukar göra tillsammans. Vi hoppas vi ses nästa år igen!
/Jenka
foto Jenka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar