onsdag 10 juli 2013

Temadagen- Pirater!

ARRRRRR!
Ja, det är så man säger hej på piratiska vet ni väl?

Idag är det ganska regnigt och svalt på Marsbäcken, lägret börjar gå mot sitt slut och gästerna har börjat packa sina väskor. Vi har haft dans, lekar och avslappning på logen och ikväll ska vi träffa knuttarna från Perseus MC som har sin lokal precis härintill.
Men innan dess tänkte jag leverera en bildbomb från Temadagen :)


Årets tema var (som ni kanske redan listat ut) Pirater. Jag hade till min hjälp ett helt gäng småpirater, närmare bestämt sisådär 13 stycken, som hjälpte mig på aktiviteter under dagen och förgyllde det hela med sin entusiasm och energi. Ni vet sådär som bara barn kan.

Vi kör igång!
På morgonen var plötsligt den svenska flaggan mystiskt utbytt och det hissades istället en piratflagga uppe på by. I skogen hördes ljudet av ett gäng som sjöng "Sjörövar Fabbe" för full hals och några typer i bandanas och med svärd och pistoler kom ut ur skogen. Det var Marsbäcken-piraterna som skulle visa upp sin fina skatt, en hel burk full med rubiner.

Men vad nu? Vilka är dom där filurerna?


Det är dom fruktade piratbröderna Rödskägg och Svartskägg! De sju havens fasa!

Och dom sticker iväg med skatten :(


Tusan också, den där skatten skulle ju användas till en stor fest som vi skulle ha tillsammans. De där nedrans piratbröderna kommer säkert bara köpa smågodis för alla pengar och få hål i tänderna och ont i magen. Vad ska vi göra? Nu är det dags för handling, Marsbäcken-piraterna får helt enkelt träna upp nya medlemmar till sitt rövarband. Bandanas till alla som vill vara med!

 Alla bilderna som varit hittills i inlägget är tagna av Martin Bernandersson

Alla fick genomgå olika stationer under förmiddagen för att bevisa att de verkligen klassade in i vårt piratgäng. Här sitter några och övar sig på att berätta och ljuga ihop episka historier. Till sin hjälp hade de ett antal bilder för att trigga igång fantasin.En annan aktivitet var att göra svärd, vad är väl en pirat utan sin värja?
Andra test våra deltagare utsattes för var en vattenstafett, piratfrågesport, skattsökande och självklart mycket övande på att säga ARRR. Däremellan hann vi med diverse piratlekar, fika och mat.

Bilderna som kommer nu är tagna av Elin Ekaterina
Framåt eftermiddagen hördes ett himla oljud nere från havet. Det var piratbröderna och deras styrman som försökte fly till sitt piratnäste med vår skatt i sin båt.Men de var inga klipska sjörövare direkt. De hade ju glömt knyta loss båten! Så vi tog i allihopa för kung och fosterland och drog i repet.

Och vet ni vad som hände? Klantskallarna trillade ur båten! Och simma det kunde dom inte heller, så vi kastade ut en livboj och räddade dom för dom gnällde så fasligt.


 Nu var allt som det skulle, skatten var vår igen och med en inte allt för stor majoritet bestämde vi oss för att förlåta piratbröderna. De var inte så tuffa och elaka när det kom till kritan, de var mest klantiga och kunde inget annat yrke än sjöröveri.

Nu var alla glada och slöt fred med varandra och dagen avslutades med en stor grillfest, tjoho!Tack för en fin dag allihopa! ARR!
/PiratLojs och hennes småpirater


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar